Peterselie olie

Saus / Dressing
  

under-heading

Peterselie olie

Ingredienten

200 ml heerlijke olijfolie
20 gr peterselie blad zonder steeltjes
Zout
vers gemalen zwarte peper
1 teentje knoflook

Bereiding

Snij het blad van de peterselie zeer fijn
Verwarm de olie met de fijngesneden peterselie en 1 teentje (niet fijnsnijden) tot een temperatuur van 70 ℃ .
Laat het zo’n 30 minuten op het vuur staan. Houd de temperatuur in de gaten het is niet de bedoeling dat de peterselie gefrituurd wordt.
Lukt het niet om dit goed in de gaten te houden, omdat je druk met andere dingen bezig bent, dan is het beter om als de olie de temperatuur van 70 graden bereikt heeft het vuur uit de draaien. Kijk naar 15 minuten nog een keer en verwarm weer opnieuw naar 70 ℃, ik weet dit is niet de ideale manier, maar wel beter dan gefrituurde peterselie.
Laat de peterselie en de olie daarna afkoelen.
Verwijder het knoflookteentje en pureer de olie en peterselie met een staafmixer en zet weg tot gebruik.

Serveertip;
Heerlijk als extra garnering bij asperges.
Olie over, voeg wat van deze olie toe aan de boter als je aardappelen bakt.

Algemeen


persons : nvt
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken