Perziktaart

Nagerecht
  

under-heading

Perziktaart

Ingredienten

2 perziken, vers of uit blik in partjes
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel rozemarijn of tijm fijngehakt
2 eieren
2 eetlepels honing
50 gr bloem
150 gr Griekse yoghurt
50 ml sinaasappelsap
mespunt zout
2 eetlepel Becel voor koken en roerbakken
poedersuiker uit strooibus

Bereiding

Oven voorverwarmen op 175 Gr.C.
In een kom perzik rozemarijn of tijm en citroensap door elkaar scheppen.
In een andere kom eieren en honing met mixer tot luchtig mengsel kloppen. Bloem, Griekse yoghurt, sinaasappelsap, Becel en mespunt zout erdoor heen kloppen.
Belag in een quiche vorm van 22 cm doorsnede schenken. Perzik mengsel erover verdelen.

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten gaar. Taart uit de oven nemen en bestrooien met poedersuiker.

Koud of lauwwarm serveren.

Dit nagerecht kan ook in eenpersoonsvormpjes gemaakt worden. De baktjd is dan ca. 25 minuten.

Opmerking: Ik heb dit perziktaartje niet als toetje geserveerd maar bij de koffie. Mijn koffiebezoek was aan jet Sonja Bakkeren. Ik heb de rozemarijn en/of tijm weggelaten zodat het meer een taartje voor bij de koffie werd.

Bevat per punt circa 160 kcal.


Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Kookboek: Bereik en behoud je ideale gewicht- Sonja Bakker
print : Afdrukken