Peper gamba’s met knoflooksaus

Tapas
  

under-heading

Peper gamba’s met knoflooksaus

Ingredienten

3 eetlepels olijfolie
½ citroen
1 rode peper, in smalle reepjes
3 tenen knoflook, geperst
versgemalen citroenpeper
500 gr reuze garnalen ongepeld of gepeld met staart
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels crème fraiche

Bereiding

Doe de olie in een schaal en knijp de citroen erboven uit. Roer de peperreepjes, 1 teen knoflook en royaal citorenpeper erdoor.

Indien de garnalen ongepeld zijn, pel ze dan en verwijder het darmkanaal. Laat de staartjes eraan zitten want hieraan kan je de gegrilde garnalen later vastpakken om te dippen.
Droog de gamba’s af en schep ze door de marinade. Dek de schaal af en laat de garnalen minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.

Snipper de overige 2 tenen knoflook ragfijn, meng deze door de mayonaise en crème fraîche.

Neem de garnalen uit de marinade en gril ze op een ingevet rooster boven heet vuur in 3-5 minuten gaar. ( van te lang grillen worden ze taai en papperig). Keer de garnalen af en toe.
Leg de garnalen op een schaal en serveer deze met de knoflooksaus.

Tip:
Door de zaadjes van de rode peper niet te verwijderen worden de garnalen extra pittig.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 10 minuten + 60 minuten parineren
book : Diner bij John
print : Afdrukken