Parmezaanse ovenaardappelen

Bijgerecht
  

under-heading

Parmezaanse ovenaardappelen

Ingredienten

500 gr aardappelen met schil
Parmezaanse kaas
olie
zout en peper
peterselie
paprikapoeder

Bereiding

Was de aardappelen en snijd ze in d elengte midden door.
Kook de aardappelen 7-10 minuten ( afhanleijk van de grote) bijna gaar.
Giet de aardappelen af.

Schenk olie in een braadslede en strooi daar de parmazaanse kaas overheen.
Voeg zout, peper, perterselie ( ik heb gedroogde gebruikt) en was paprikapoeder overheen.
Meng alles door elkaar en verdeel gelijkmaktig over de bodem van de braadslede.

Leg de aardappelen met de snijkant op het Parmezaans olie mengsel.

Kwast de bovenkant van de aardappel in met wat olie en strooi hier indien gewenst ook nog wat Parmezaanse kaas over.

Verwarm de oven voor op 220 Gr.C en bak de aardappelen 20 minuten

Algemeen


persons : nvt
time : 45 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken