Deeg: (voor drie deegballen van ongeveer 294 gram per stuk)
523 g bloem (ik gebruikte pizza bloem Type 00 W waarde 290)
1,5 gr droge gist
340 gr water
12 gr fijn zeezout
10 gr olijfolie = 2 eetlepels
Vulling:
rucola sla
Gedroogde ham, ik heb serranoham gebruikt
Buffel mozzarella
zeezout
vers gemalen zwarte peper
olijfolie
balsamico creme dressing
Meel en 89% van het water = 303 gram water mengen in de keukenmachine met deeghaak.
Laat het verkregen deeg 40 minuten rusten
Gist oplossen in 11% van het water = 38 gram water. Los roeren zodat de gist oplost De opgeloste gist toevoegen aan het bloemmengsel.
Laten de keukenmachine draaien op lage snelheid tot het een mooie samenhangende deegbal is. Het lijkt nat in het begin maar voeg geen bloem toe, het komt goed na 8-10 minuten.
Voeg fijn zeezout toe en druk dit in het deeg.
Laat de keukenmachine weer 4-5 minuten draaien.
Voeg de olie toe en laat net zolang draaien tot de olie is opgenomen door het deeg. Tijd 4-5 minuten.
Bol op tot een bol en verdeel deze bol daarna in 3 gelijke bollen
Leg de deegbollen in een bak, bebloem deze bak niet.
Laat de deegbollen 24 uur rijzen in de koelkast.
Verwarm je pizzaoven tot 350 Gr.C. Zorg ervoor dat hij door en door warm is*
Bestrooi je werkblad ruim met fijne maismeel. Haal een bol pizzadeeg uit de bak en druk deze uit tot een pizzabodem.
Besprenkel de helft van de pizzabodem met wat olijfolie en klap de pizza dubbel. Je het nu een pizza calzone vorm zonder vulling. Door de olie plakt de pizza niet vast.
Schuif de pizza in de oven en bak deze gaar, krokant en bruin.
Haal Panuozzo uit de oven en laat deze 2 minuten afkoelen alvorens hem te vullen met de vulling van je keuze. Ik heb hem deze keer gevuld met rucola, serranoham en buffel mozzarella. Wat olijfolie en balsamico creme erover gedreseerd.
* Geen pizza oven, het kan ook in een gewone oven, verwarm je oven voor op de hoogste stand die je hebt. Ben je in het bezit van een pizzasteen leg deze er meteen bij het voorverwarmen al in zodat hij goed warm wordt.
Bak de Panuozzo tot bij gaar is. Zet de laatste minuten de grill erbij aan zodat je een mooie bruine korst krijgt.
: 3 stuks
: 40 minuten + 1 nacht
: Eigen recept
: Afdrukken