Orecchiette

Bijgerecht
  

under-heading

Orecchiette

Ingredienten

200 gr griesmeel (durumtarwe)
200 gr bloem
250 ml lauw water

Bereiding

Zeef beide soorten bloem op een schoon werkvlak en maak in het midden een kuiltje.
Schenk het water in het kuiltje en meng met de vingertoppen het water door de bloem, werkend vanuit het midden. Blijf mengen met je handen tot het deeg zacht is.

Kneed het deeg tot het glad en zijdezacht is, 15-20 minuten. Til het deeg uit tot een lange dunne worst van ongeveer 1 cm dikte.
Snij de worst in stukje van ½ cm.
Gebruik een mes met een rond uiteinde om elk stukje een beetje ‘plat te smeren’.
Druk daarna het deeg met je vingers in de vorm Orecchiette, een hoedje.

Bestrooi een schone theedoek met griesmeel en leg de Orecchiette naast elkaar neer. Laat ze minsten 1 uur drogen voor je de pasta gaat koken.

Opmerking:
Dit waren mijn eerste Orecchiette's, ze waren iets te dik.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 30 minuten maken+ 1 uur rusten van deeg
book : Kookboek: De Italiaanse keuken
print : Afdrukken