8 witte asperges
50 gr roomboter
2 lasagne vellen
4 schol filetjes ( of ander soort witvis)
150 ml witte wijn
350 ml visfond
150 ml kookroom
12 takjes bieslook
400 gr dubbelgedopte tuinboontjes
klontje roomboter voor monteren
versgemalen peper
Fleur de sel
Optioneel
1 el zalmeitjes
Schil de asperges en snijd er de harde onderkant af. Kook de asperges 3 minuten ( of langer als je dikke asperges hebt) in gezouten water. Neem uit het vocht en laat uitwasemen. Snijd de asperges in vieren.
Laat kort voor het serveren de roomboter smelten en smoor er de asperges ongeveer 5 minuten in. Voeg de laatste 2 minuten de tuinboontjes toe en kruid het geheel met versgemalen peper en fleur de sel.
Kook de lasagnevellen 5 minuten in gezouten water, giet af en spoel goed koud.
Laat in een steelpan de witte wijn tot 1/3 inkoken. Voeg er 150 ml visfond aan toe en laat opnieuw tot 1/3 inkoken. Voeg de kookroom toe en laat opnieuw tot 1/3 inkoken.
Monteer net voor het serveren de saus lichtjes met een klontje roomboter. Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de saus. Breng, indien nodig, op smaak met versgemalen peper.
Verwarm in een ondiepe pan de rest van de visfond en leg er de scholfilets in. Laat op een laag vuurtje ongeveer 8 minuten smoren tot de scholfilets nèt gaar is geworden.
Snijd de beide lasagnevellen in 2 lange banen en laat goed warm worden in het vocht waarin de scholfilet is gesmoord.
Dresseer de lasagnevellen in een diep bord en leg er de scholfilet voorzichtig tussen. Lepel er de gesmoorde asperges met tuinboontjes bij en schenk er tenslotte de saus overheen.
Garneer eventueel af met zalmeitjes
: 4 personen
: 25 minuten
: Zomaar een dinsdag bij de buren. Sligro recept
: Afdrukken