Oosterse garnalenschotel met black eye bonen

Hoofdgerecht
  

under-heading

Oosterse garnalenschotel met black eye bonen

Ingredienten

2 blikker Bonduelle Black eye bonen
300 gr witte rijst
1 limoen
3 eetlepels arachideolie
1 grote ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 Spaanse rode peper, zonder zaadjes in ringetjes
2 theelepels sojasaus
1 theelepel vissaus
peper en zout
400 gr gepelde garnalen
3 eetlepels platte peterselie

Bereiding

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.

Snijd de limoen in 2 delen. Snijd 1 deel in vier partjes.
Rasp de schil van de andere helft en pers het sap uit.

Verhit de helft van de olie in een wok en fruit de ui met de helft van de knoflook.
Schep de rijst, peper ringetjes, sojasaus, vissaus, limoensap, limoenrasp en de bonen erdoor. Verwarm het geheel goed en ror regelmatig, zo kunnen de smaken goed samen smelten.
Breng goed op smaak met peper en zout.
Meng vlak voor het uitserveren de peterselie erdoor.

Bak de garnalen in een pan met de rest van de olie totdat ze mooi roze zijn. Breng op smaak met de rest van de knoflook.

Verdeel de bonenrijst over 4 borden of kommen, verdeel de garnalen erover.
Garneer af met een partje limoen.

Opmerking.
-Wij vonden de Spaanse peper erg pittig, het kan aan het pepertje gelegen hebben maar ik bak de volgende keer het pepertje kort mee met de knoflook.
-Verder heb ik het gerecht meer op smaak gebracht door meer sojasaus en vissaus toe te voegen, proef zelf of je dat nodig vindt.
- Heerlijk gerecht, niet moeilijk te maken, klaar in 20 minuten, lekker en voedzaam met de black eye bonen

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Kookboekje: Let's talk beans
print : Afdrukken