Monchou met kersen in een glas

Nagerecht
  

under-heading

Monchou met kersen in een glas

Ingredienten

1 pak bastognekoekjes
75 gr roomboter, gesmolten
2 potjes kersenvlaai vulling (430 gr)
300 gr monchou
250 ml slagroom
3 zakjes vanillesuiker
50 gr poedersuiker

Voor de versiering:
pure chocolade
zilverparels
8 stroopwafels

Bereiding

Maak de bastogne koekjes fijn met behulp van een blender. Geen blender in huis, doe de koekjes in een plastic zip zak of stevige diepvries zak en sla met behulp van een deegroller of iets anders de koekjes fijn.
Smelt 75 gr roomboter op laag vuur in een pannetje.
Schenk de gesmolten boter bij de bastogne kruimels en meng dit goed door elkaar. Zet aan de kant.
Maak de vulling:
Mix met behulp van een mixer de slagroom met 1 zakje vanille suiker.
Pak een nieuwe kom en roer de monchou los met 2 zakjes vanillesuiker.
Voeg de monchou toe aan de slagroom en spatel ze samen door elkaar. Gewoon om spatelen en daarbij steeds de kom een kwartslag draaien. Niet roeren met een klopper of lepel dan verliest het mengsel zijn luchtigheid.
Voeg op het laatst 50 gr poedersuiker toe en spatel ook deze erdoorheen.

Opbouwen van het nagerecht:
Neem een mooi glas of een leuk weckpotje. Het hoeven zeker niet allemaal dezelfde potjes te zijn als je de hoeveelheid maar gelijk houdt. Een mooi wijnglas kan ook.
Doe in elk potje 1 eetlepel bastogne kruimels.
Schep hierop 2 eetlepels monchou mengsel.
Schep hierover 2 eetlepels vlaaivulling.
Herhaal bovenstaande laagjes nogmaals
Laat de toetjes opstijven in de koelkast.

Als Kerstversiering voor dit nagerecht maakte mijn dochter en kleindochter chocolade sterren met een stroopwafel ster.

Smelt chocolade au bain marie. Doe de gesmolten chocolade over in een plastic spuitzak. Knip een klein puntje van de spuitzak en maak mooie creatieve ster figuren op een vel bakpapier
Druk als de chocolade nog vloeibaar is op diverse plekken zilverparels in de chocolade.

Leg de stroopwafels op een snijplank en druk met behulp van een sterretjes vorm sterren uit de stroopwafel. ( de rest van de stroopwafel word niet gebruikt voor dit gerecht.

Serveren;
Haal de toetjes uit de koelkast
Leg hier de chocolade ster op en leg de stroopwafel ster er middenop.
Serveer het nagerecht.

Algemeen


persons : 8 pers
time : 2 uurtjes, dat in incl koelen
book : Gemaakt door mij dochter en kleindochter voor Kerstdiner
print : Afdrukken