500 gram rundergehakt
havermout vlokken
2 eieren
2 ruime eetlepels gladde mosterd
1 theelepel cayennepeper
2 eetlepels ketjap manis
beetje zout
grof gemalen zwarte peper
boter en olie om in te bakken
Doe de havermout in je keukenmachine of blender en maal deze wat fijner echter niet al te fijn. Laat ik zeggen ongeveer zoals panko.
Klop de eieren los in een mengkom, voeg zout, peper, cayennepeper, mosterd en de ketjap toe. Roer goed door elkaar.
Voeg het gehakt toe en meng het kruiden-eimengsel goed door het gehakt.
Voeg de havermout toe, net zoveel dat het gehakt mooi stevig wordt zodat je er ballen van kunt maken.
Weeg de hoeveelheid die je nu hebt. Deel het gewicht door het aantal gehaktballen die je wilt maken.
Maak de gehaktballen, leg ze op een bord en plaats ze afgedekt minimaal 20 minuten in de koekast om opstijven.
Haal de gehaktballen uit de koelkast en rol de door de rest van je havermout.
Verhit olie en een klont boter in een koekenpan en bak de gehaktballen rondom aan.
De baktijd is afhankelijk van de grote van je gehaktballetjes.
Deze balletjes hadden het formaat van een golfballetje en waren na 12 minuten gaar.
: nvt
: 50 minuten
: Eigen recept
: Afdrukken