4 sneetjes oud witbrood, ontkorst
2 eieren, losgeklopt
1 bakje zongedroogde tomatentapenade (100 g)
750 g kalfsgehakt
1/2 pot groene olijven met piment (a 240 g), in plakjes
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
1 pakje basistomatensaus
Oven voorverwarmen op 175 °C.
In keukenmachine brood verkruimelen. Kruim, eieren en helft van tapenade door gehakt kneden.
Olijven, knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper door gehakt mengen.
Bakplaat met bakpapier bekleden.
Gehakt erop leggen en tot 'brood' vormen. Bakplaat in midden van oven schuiven en gehaktbrood in ca. 1 uur bruin en gaar bakken.
Tussentijds vet met keukenpapier wegdeppen.
In pan olie verhitten en ui 2-3 min. zachtjes bakken.
Tomatensaus en rest van tapenade erdoor roeren.
Saus nog 2 min. doorwarmen.
Gehaktbrood uit oven nemen, even laten rusten en in plakken snijden.
Plakken over vier borden verdelen en tomatensaus erop scheppen.
Lekker bij pasta en een groene salade.
Wijnadvies
Milde, zachte roséwijnen
: 4
: 75 minuten
: Tijdschrift: Allerhande
: Afdrukken