Marmercake

Taart
  

under-heading

Marmercake

Ingredienten

200 gr zelfrijzend bakmeel
1 mespunt zout
200 gr roomboter
200 gr suiker
4 eieren
1 eetlepel cacaopoeder
boter om in te vetten

Bereiding

..Verwarm de oven voor op 175 Gr.C.
Vet de cakevorm in met wat boter en bekleed daarna met bakpapier.

Meng in een kom het zout door het zelfrijzend bakmeel.

Klop in een andere kom de boter met de suiker luchtig en meng een voor een de eieren erdoor.

Schenk ⅔ van het beslag in de met bakpapier beklede cakevorm. Meng de cacaopoeder door de overgebleven beslag en schep dit in een spuitzak.
Steek het spuitmondje tot halverwege in het beslag en spuit het donkere beslag erin. Herhaal dit een paar keer over de hele lengte van de cake.
Bak de cake in de oven in ca 60 minuten gaar.

Opmerking: Ik heb 1,5 maal de hoeveelheid genomen en de cake in een tulbandvorm gebakken.
Ik heb het beslag in 5e gedeeld. 1/5 heb ik aangemaakt met cacaopoeder.
Ik heb eerst 2 delen blank beslag in de vorm gedaan daarna het chocoladebeslag en daarna de andere 2 delen blank beslag.

Chocolade getemepereerd en erover heen gegoten, zoals je op de foto ziet is dat niet echt goed gelukt. Ik kon het niet meer overdoen. De smaak was wel goed maar het verdiende geen schoonheidsprijs.

Algemeen


persons : ongeveer 18 plakken
time : 1,5 uur
book : Kookboek, Rulolph's Bakery
print : Afdrukken