Lichte vis showder

Soep
  

under-heading

Lichte vis showder

Ingredienten

100 gr gele ui
200 gr wortel
50 gr spekblokjes
5 gr knoflook
1 blikje mais gezoet a 130 gr
125 gr creme fraiche
500 gr kruimige aardappelen
1 groenten bouillon blokje a 10 gr
170 gr prei
200 gr gemengde vis
5 gr tijm
5 gr bieslook voor garnering

Bereiding

Breng 600ml water in een waterkoker aan de kook. Schil de aardappels en snijd ze in ca. 2-3cm grote stukken. Pel en hak de ui en knoflook fijn. Boen de wortel schoon, halveer in de lengte en snijd in stukjes. Halveer de prei, snijd in halve ringen en spoel ze in een zeef schoon. Snijd grotere stukken vis grof.

Los het bouillonblokje in het gekookte water op. Verhit 2el olie in een grote kookpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortel en prei aan de pan toe en bak in 3-4min zacht. Voeg dan de tijmtakjes en de knoflook toe en bak nog 30sec. Bestuif met 1el bloem en bak al roerend 1min.

Voeg de bouillon en de aardappels aan de kookpan toe en kook 10-15min op middelhoog vuur totdat de aardappels bijna gaar zijn en uit elkaar beginnen te vallen. Als de aardappels nog heel zijn, kun je ze met een vork grof prakken.

Verhit intussen een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spekjes toe en bak 4-5min, totdat het spek krokant en goudbruin is. Neem uit de pan en laat het spek op een stuk keukenpapier uitlekken. Hak de spekjes dan grof.

Giet de maïs af en laat uitlekken. Voeg de crème fraîche en maïs aan de aardappelpan toe, roer om te mengen en breng op smaak met peper en zout. Voeg de visblokjes aan de pan toe en roer voorzichtig door. Kook de vis in 4-5min gaar. Voeg evt. een scheutje water toe voor een dunnere chowder.

Hak of knip de bieslook fijn. Schep de tijmtakjes uit de kookpan zodra de vis gaar is en doe weg. Serveer de chowder in kommen en garneer met de spekjes en bieslook. Bestrooi met wat peper.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 30 minuten
book : Receptuur Marley Spoon
print : Afdrukken