Kruidkoek met rozijnen

Taart
  

under-heading

Kruidkoek met rozijnen

Ingredienten

300 gr volkorenmeel
1 zakje bakpoeder
250 gr donkere basterdsuiker
1 eetlepel koekkruiden
1 theelepel kaneelpoeder
mes punt zout
rasp van 1 sinaasappel
1 ei
1 eetlepel schenkstroop
200 ml melk
200 gr rozijnen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 Gr.C

Meng in een kom het volkorenmeel, bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden, kaneelpoeder en de zout.
Rasp boven de kom de sinaasappel.
Breek het ei boven de kom en voeg de stroop toe. Voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe en blijf roeren tot het beslag goed gemengd is.
Schep de rozijnen door het beslag.

Schenk het beslag in een ingevete cakevorm en bak de kruidkoek iets onder het midden in de oven in 1 uurtje gaar.
Steek een satéstokje in de koek. Komt deze er droog uit dan is de koek gaar. Bak de koek anders nog wat langer.

Laat de kruidkoek 10 minuten afkoelen, keer hem om op een taartrooster en laat hem verder afkoelen.

Bewaar de koek in een trommel of verpak hem in folie.

Tip:
Een ouderwetste kruidkoek is het lekkerst als de koek een of twee dagen oud is en alle smalen lekker zijn ingetrokken.

Algemeen


persons : nvt
time : 75 minuten
book : Kookboek: 12 maanden Lekker eten
print : Afdrukken