Krenten-Rozijnenbrood I

Brood
  

under-heading

Krenten-Rozijnenbrood I

Ingredienten

500 gr koekenmeel Soubry
250 gr water
50 gr boter
2 gr zout
5 gr droge gist
150 gr krenten
150 gr blanke rozijnen

Bereiding

Recept voor een brood van 900 gr.

Krenten en rozijnen weken in water.

Doe de meel in het bakblik van de broodbakmachine.
Schenk het water langs de rand erbij.
Voeg de boter en het zout toe.
Maak een kuiltje in het meel en doe daar de gist in.

Zet de broodbakmachine aan op programma Zoet

Rozijnen en krenten laten uitlekken en afdrogen met keukenpapier, indien nodig er wat bloem overheen strooien.
Zijn ze te nat dan worden ze straks slecht door het deeg opgenomen.

Na het piepsignaal de krenten en rozijnen toevoegen.

Algemeen


persons : nvt
time : 2 uur
book : Eigen recept
print : Afdrukken