Komkommer gevuld met krabmousse

Amuse
  

under-heading

Komkommer gevuld met krabmousse

Ingredienten

100 gr krabflakes
100 gr verse roomkaas
1 eetlepel citroensap
1 theelepel kerrie poeder
1 gezoet gember bolletje
zwarte peper uit de molen
50 ml visbouliion
1 blaadjes gelatine
1 komkommer, in de lengte doorgesneden en ontzaad
100 gr zwarte maanzaad
12 mespuntjes zwarte viskuit
1 takje dille

Bereiding

Laat het gelatine blaadje weken in koud water.
Verhit de visbouillon en los hier de uitgknepen gelatine in op.
Draai de lrab. de roomkaas, het citroensap, de kerriepoeder de gember en wat peper in een keukenmachine tot een gladde massa.
Voeg daarna de al wat afgekoelde visbouillon-gelatine mengsel toe en draai dit er goed doorheen.
Doe de massa over in een spuitzak en laat op een koele plaats zier 1 uur opstijven.

Snijd van d bolle kant van d komkommer een plak af zodat de schuitjes straks niet omvallen.

Stooi de maanzaadjes op je werkbank uit en druk de komkommer stevig in de zaadjes, totdat ze mooi egaal bespikkeld zijn.
Spuit de krab in de komkommerhelften. Snij daarna de komkommer in 12 gelijke stukken.
Leg op ieder schuitje een mespuntje viskuit en garneer met dille

Algemeen


persons : 12 stuks
time : 15 minuten + 1 uur koelen
book : Diner bij Joop en Ans
print : Afdrukken