225 gr gehakt naar keuze, runder of lamsgehakt
2 dikke bosuitjes, fijngehakt
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 theel. gemalen komijn
1 theel. gemalen koriander
¼ theel. cayennepeper
2 theel. fijngesneden verse munt
zout en vers gemalen zwarte peper
Doe het gehakt in een kom met de bosui, knoflook, komijn, koriander, cayennepeper en munt. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Meng alles goed door elkaar.
Maak balletjes van het gehakt, de grote is naar eigen keuze. Maar voor tapas is het wenselijk dat ze niet te groot zijn.
Verhit wat olie in een pan en bak de kofta balletjes rondom bruin en gaar.
Geef er tapasprikker bij zodat iedereen een balletje kan prikken.
Serveertip:
U kunt kofta balletjes naturel serveren, u kunt er ook een heerlijk Tzatziki bij geven.
: nvt
: 30 minuten
: Kookboek: 500 kleine hapjes
: Afdrukken