Koffie soesjes

Taart
  

under-heading

Koffie soesjes

Ingredienten

50 ml melk
50 ml water
50 gr roomboter
50 gr bloem
2 eieren
snufje zout

vulling
500 ml melk
60 gr suiker
30 gr maïzena
3 gr oploskoffie poeder

glazuur
125 gr poedersuiker
2 eetlepels expressokoffie

Bereiding

Breng in een pan water, melk, boter en zout aan de kook. Roer de bloem erdoor en gaar de bloem 5 minuten.
Haal de pan van het vuur en schep het beslag in een kom.
Roer er een voor een de eieren door.
Schep het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje.

Verwarm de oven voor op 210 Gr.C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Spuit hierop mopjes beslag en bak de soezen in ca 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Voor de vulling:
Melk, suiker en oploskoffie aan de kook brengen.
Maïzena met een beetje koude melk aanmaken
Als de melk kookt het maïzena papje toevoegen en goed door roeren. 2 minuten laten koken.
Koffie pudding volledig laten afkoelen.

Koffiepudding over doen in een spuitzak.

Snijd de soesjes van onder in. Zet de spuitzak in de opening en vul de soesjes met dde pudding.

Maak de glazuur:
Voeg de koffie toe aan de poedersuiker en roer tot een gladde glazuur.
Strijk de soesjes met het glazuur en laat de glazuur even drogen

Algemeen


persons : nvt
time : 1 uur + afkoeltijd
book : eigen recept
print : Afdrukken