Kipsate gemarineerd in ketjap saus

Hoofdgerecht / Big Green Egg / BBQ / Indisch
  

under-heading

Kipsate gemarineerd in ketjap saus

Ingredienten

500 gr kipfilet

1½ eetlepel korianderzaad
olie om in te bakken
5 teentjes knoflook, fijngehakt
2 sjalotten, fijngehakt
5 eetlepels ketjap manis
sap van 1 citroen
zout en peper

Bereiding

Rooster het korianderzaad enkele minuten in een droge koekenpan en maal daarna fijn in een vijzel.

Verhit wat olie in een wok of koekenpan op hoog vuur en fruit de sjalot en de knoflook hierin. Voeg op het laatst het korinaderzaad uit de vijzel toe en bak deze even mee. Voeg de ketjap manis en het citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer alles goed door elkaar en doe over in een kom.
Zet weg om af te koelen.

Snij de kipfilets in blokjes van 2x3 cm en voeg deze toe aan de marinade. Zet 2-4 uurtjes in de koelkast.

Rijg de kip aan satéstokjes of BBQ pennen. Gril de saté in een ingevette grillpan of zoals wij gedaan hebben op de BBQ tot ze goudbruin en gaar zijn.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 30 minuten + marineren
book : Beetje van mijzelf en een beetje uit de Indonesische bijbel
print : Afdrukken