kipreepjes in sinaasappelglaze

Hoofdgerecht
  

under-heading

kipreepjes in sinaasappelglaze

Ingredienten

voor de sinaasappelsaus
125 ml honing
85 ml sojasaus
80 ml verse jus o’range rasp van 2 sinaasappels
65 gr bruine suiker
15 ml appel-cider azijn
15 ml olijfolie
1 theelepel zwarte peper
½ theelepel knoflookpoeder

Voor het vlees
2 kippenfilets, gesneden in reepjes
zout en peper
bloem
200 ml magere yoghurt
50 ml half volle melk

olie om in de frituren

Bereiding

Sinaasappel saus
Doe alle ingrediënten in een sauspan, meng goed door elkaar en breng aan de kook. Laat de saus op een laag vuurtje 10-12 minuten inkoken.

Verhit de olie in een pan tot 180 Gr.C.

Snij de kipfilet in niet te dikke reepjes. Bestrooi de kippenreepjes met zout en peper.
Haal ze vervolgens door de bloem, door het yoghurt mengsel en daarna nogmaals door de bloem zodat ze mooi gecoat zijn.

Bak 4-5 kippenstukjes tegelijk in de olie, ongeveer 4 minuten, afhankelijk van de dikte van je kipfilet reepjes. ( controleer de eerste reepjes, kip moet door en door gaar zijn)
Laat ze uitlekken op keukenpapier en bak daarna de andere kipreepjes portie gewijs.

Doe de kip over in een schaal en schenk er wat van de sinaasappelsaus overheen. Hussel de kipreepjes en schenk er weer wat saus overheen zodat de kipreepjes mooi bedekt zijn met de saus.
Zet de overgebleven saus op tafel zodat iedereen zelf nog wat kan toevoegen indien nodig.

Serveertip: lekker met rijst of mihoen

Algemeen


: 4 pers
: 30 minuten
: Eigen recept, nav heerlijke maaltijd in onze vakantie
: Afdrukken