Kippendij filet met honing en steranijs

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kippendij filet met honing en steranijs

Ingredienten

6 grote kippendij filet
2 eetlepels olie
2 middelgrote uien
4 tomaten, fijngehakt
250 ml kippenbouillon
zeezout
vers gemalen zwarte peper

Saus:
3 theelepels korianderzaad
½ steranijs
50 ml rode wijn azijn
50 ml sojasaus
4 eetlepels honing
2 theelepels chilivlokken
2 theelepels gedroogde tijm
2 theelepels gedroogde oregano
½ theelepel grof gemalen zwarte peper

Bereiding

Maak de saus:
Rooster in een kleine koekenpan korianderzaad, anijster tot ze geurig zijn. Laat het geheel een beetje afkoelen en maal het daarna in een vijzel fijn.

Meng rode wijn azijn, sojasaus, honing, oregano, tijm, chili vlokken en zwarte peper in een kom. Voeg de gevijzelde kruiden toe en meng goed tot alles goed gemengd is. Zorg ervoor dat de honing volledig is opgenomen.
Giet de kippenbouillon erbij en zet opzij tot gebruik.

Droog de kippendij filet droog met keukenpapier, snij indien nodig bij en of doormidden. Bestrooi de kip met zout en peper.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak de kippendij filet rondom goudbruin.
Voeg ui en tomaat toe en bak ongeveer 3 minuten.
Voeg de saus toe en roer alles goed door elkaar.
Doe dit alles in de pot van je pressure cooker.
Sluit de deksel en stel de pressure cooker in op Manuel - High- 10 minuten.

Is de tijd verstreken laat de pot nog 5 minuten gesloten en open daarna het drukventiel.

Serveer de kip met witte rijst en groenten naar keuze.

Opmerking:
Ben je niet in het bezit van een pressure cooker, gaar de kipdijen dan in de pan ( met deksel erop) verder gaar. Het recept blijft hetzelfde alleen de tijd zal langer zijn om de kip te garen.


Algemeen


persons : 4 personen
time : 30 minuten
book : Recept van Jessica, met mijn eigen touch
print : Afdrukken