Kip cakes

Hoofdgerecht / Big Green Egg / BBQ
  

under-heading

Kip cakes

Ingredienten

2 kipfilets
Kipkruiden naar keuze
½ paprika in stukjes*
Bosuitje*
Champignons*
mini tomaatjes*
minimozzarella bolletjes*
Beetje olie
75 gr gehakt
1 kleine eetlepel tomatenpuree
Italiaans kruiden
Zout en peper

Muffincake blik
*groenten die je lekker vindt of wat je nog in huis hebt. Kant en klare wok groenten kan ook, wees creatief!

Bereiding

Verhit de olie in een braadpan en roerbak de groenten. Voeg het gehakt toe en rul deze los.
Voeg de tomatenpuree toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.

Snij de kipfilets in de breedte middendoor. Leg ze op je werkblad en bedek ze met huishoudfolie.
Sla de kipfilets dunner met behulp van een deegroller of een zware koekenpan.
Bestrooi de kipfilters met de kipkruiden

Bestrijk de holtes van de muffinvorm die je gaat gebruiken in met olie.
Bekleed deze met de platgeslagen kip, zorg dat de kipfilet overhangt zodat je de bovenkant uiteindelijk ook kunt bedekken met kip.
Vul de kipmuffin met de gemaakt vulling en sla de overhangende kip terug over de vulling.

Verhit je BBQ naar 200grC en richt hem in voor direct grillen.
Plaats de muffin vorm op het rooster en bak je kip cakes in 15-20 minuten gaar en goudbruin.
Tijd is een afhankelijk van hoe dik of dun je kipfilets waren. De vulling was al gaar.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 30 minuten
book : BBQ Quality zie dit filmpje
print : Afdrukken