Kikkererwten salade met granaatappel en roomkaas

Salades
  

under-heading

Kikkererwten salade met granaatappel en roomkaas

Ingredienten

1 blik kikkererwten van 400gr
1 granaatappel
½ limoen
10 muntblaadjes
200 gr roomkaas bv ricotta
milde olijfolie
peper en zout

Bereiding

Haal de pitjes uit de granaat appel. Rasp en pers de halve limoen.

Meng de kikkererwten door de granaatappelpitjes, schep de citroenrasp, de citroensap en de munt blaadjes erdoorheen.
Verdeel dit mengsel in tweeën.

Maak de ricottokaas op smaak met wat zout en peper en een klein beetje olijfolie.
Schep een beetje kaas door een helft van de kikker en granaatappel en roer deze er voorzichtig erdoor.
Schep deze salade in een saladekom en leg hieroverheen de overgebleven kikkererwten en granaatappelpitjes.
Schep daarna nog een lekkere klodder kaas in het midden en besprenkel het geheel nog lichtjes met wat olijfolie.

Opmerking.
Door de helft van het kikker-granaatappel niet te mengen met de kaas krijgt het oog ook wat. De salade oogt daardoor mooi en fris.
Kijk maar op de foto, het onderste gedeelte van de salade is al gemengd met de kaas.
De receptuur schrijft voor dat je alle kaas erdoor moet mengen maar je wilt toch niet dat de hele salade er zo uitziet.
Op de foto in het boekje hebben de de kaas helmaal niet gefotografeerd… ja dan ziet hij er erg mooi en fris uit.
Ik heb daarom deze tussen oplossing toegepast.

Foto:
Dit is ¼ van de salade, ik had voor iedereen een eigen bordje salade gemaakt.

Algemeen


persons : 4
time : 10 minuten
book : Kookboekje: Let's talk beans
print : Afdrukken