Kastanje puree

Bijgerecht
  

under-heading

Kastanje puree

Ingredienten

125 gr gepelde verse kastanjes
300 ml melk
0,5 theelepel vanille extract

Bereiding

Pel de kastanjes. Als de kastanjes super vers zijn dan gaat dat makkelijk. Zijn ze al wat ouder leg ze dan ruim van tevoren even in een bak met water.

Snijd de gepelde kastanjes 1 of 2 keer doormidden.
Doe ze in een steelpan met de melk en kook ze op een zacht vuurtje in 20- 25 minuten gaar.
Houd goed in de gaten, ik heb tussendoor toch nog wat melk moeten toevoegen.

Voeg de vanille extract toe en pureer met behulp van een keukenmachine of staafmixer tot een mooie puree. Is de puree te dik, voeg dan nog wat melk toe.

Serveertips
- Wij hebben de puree zo puur gegeten bij struisvogelbiefstuk.
- Je kunt de puree ook toevoegen aan aardaardappel puree.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken