Kalkoenfilet met rode-curry pasta

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kalkoenfilet met rode-curry pasta

Ingredienten

1 limoen
500 gr kalkoenfilet
1½ eetl. zonnebloemolie
peper & zout
1 ui gesnipperd
3 cm gemberwortel, geschild en geraspt
½ kuipje rode curry pasta (conimex)
2 dl romige kokosmelk (conimex)
1 dl kippenbouillon van tablet
4 eetl. korianderblaadjes

Bereiding

Boen de limoen schoon, rasp de groen schil dun af en pers de vrucht uit.
Snijd de kalkoenfilet in plakken van ongeveer 1cm dik. Wrijf ze in met olie en bestrooi ze met zout en peper naar smaak.

Rooster de kalkoenfiletplakken in een hete grillpan in 7 minuten aan beide kanten mooi bruin en gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie en fruit de ui al omscheppend in ongeveer 5 minuten glazig. Voeg na 2 minuten de gember toe.

Roer de curry pasta erdoor en bak deze even mee. Voeg de limoenrasp, het sap, de kokosmelk en de bouillon toe en breng de saus aan de kook. Leg de kalkoenplakjes in de saus.
Strooi de korianderblaadjes erover

Lekker met witte rijst en roergebakken Chinese kool.

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten
book : Folder: C1000
print : Afdrukken