Kalfswangen spruiten kastanjes aardappelpuree

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kalfswangen spruiten kastanjes aardappelpuree

Ingredienten

Kalfswangen:
4 kalfswangen a 150 gr
2 uien
150 gr wortel
150 gr bleekselderij
2 eetlepels boter
1 liter rode wijn
75 ml balsamico azijn
4 eetl zoete ketjap
4 takjes tijm
4 laurierblaadjes
1 liter sterke runderbouillon
zout en peper
allesbinder of maïzena


aardappelen ong. 750 gr
melk
boter

Spruiten ong. 8-10 pp
1/4 pakje voorgekookte kastanjes
paar plakjes ontbijt of katenspek



Bereiding

Bereid de kalfswangen volgens DIT RECEPT maar voeg op het laatst geen champignons en paprika toe.
Je kunt dit ruim van te voren doen, liefst een dag. Of nog eerder en dan invriezen.

Verwarm de kalfswangen op een laag vuurtje. Haal het vlees uit de jus en verwijder het vet en pluk het vlees fijn.
Doe het fijn geplozen vlees terug in de jus.

Schil de aardappelen en kook de aardappel met wat zout gaar.
Stamp de aardappelen fijn en maak met behulp van melk en boter een fluweelzachte aardappelpuree. De hoeveelheid melk en boter is afhankelijk van hoe smeuïg u de aardappel puree wenst.

Maak de spruiten schoon en kook deze met wat zout gaar.

Haal de kastanjes uit de verpakking en hak deze grof.
Verwarm de kastanje vlak voor het opdienen een 1/2 minuut in de magnetron.

Bak de spekplakjes in een koekenpak krokant en laat deze op keukenpapier uitlekken.
Hak je daarna fijn.

Verwarm de kalfswangen in de jus en bind de jus met wat allesbinder of aangemaakt maïzena zodat deze wat dikker wordt.

Schep wat aardappelpuree in het midden van het bord, druk met een sauslepel een kuil in het midden en schep hier de kalfswangen stoofpot in.
Leg de spruiten eromheen en strooi over de spruiten de fijngehakte spek en de opgewarmde kastanjes.

Tip:
Prima te bereiden gerecht voor meerdere mensen, dineer of de feestdagen.
Als u een meer gangen dineer serveert dan zijn deze hoeveelheden wel te veel !
De recept zal dan voldoende zijn voor 8 personen.

Opmerking:
Kalfswangen is een onbekend stukje vlees, vraag erna bij uw slager.
Indien goed bereid dan is het super lekker, precies zoals 'draadjesvlees' vroeger smaakte !!

Algemeen


persons : 4
time : vlees 3 uur, de rest 45 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken