Kalfswang met bietenpuree

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kalfswang met bietenpuree

Ingredienten

800 gr aardappelen
zout
melk
boter
250 gr gekookte bietjes

2 gekookte bietjes

Kalfswangen volgens dit recept.
De helft van dat recept is voldoende voor dit recept
plus:
125 gr gerookte spekblokjes
2 stengels bleekselderij
2 kleine winterwortelen

Bereiding

Schil de aardappelen en kook deze met wat zout gaar.
Snij de 250 gr bietjes in blokjes en voeg deze de laatste 5 minuten toe bij de kokende aardappelen.
Giet af als de aardappelen gaar zijn en laat even uitdampen.

Schil de bleekselderij en snijd deze in kleine blokjes.
Schil de wortel en snijd deze in kleine blokjes.
Verhit een eetlepel olijfolie in de pan en bak de gerookte spekblokjes aan.
Voeg de bleekselderij en de wortel toe. Bak op een niet te hoog vuur beetgaar.
Voeg de fijn geplozen kalfswangen met jus toe en verwarm deze mee.

Stamp de aardappelen en bietjes fijn. Bent u in het bezit van een puree knijper of passevite gebruik deze dan zodat u een mooi fijne puree krijgt.
Maak de puree lekker smeuïg met melk en boter.

Snij de twee bietjes in plakken.
Verhit een grillpan met wat olie en grill de bietenplakjes.

Serveren, schep de bietenpuree in het midden van een diep voorverwarmd bord.
Leg de gegrilde bietenplakjes hierop en de kalfswangen met jus eromheen.

Tip;
- Kalfswangen hebben een lange bereidingstijd. Maak meer en vries in.
Als u van te voren bereide kalfswangen gebruikt dan zet in 30 minuten dit lekkere gerecht op tafel.
- Zeer geschikt recept voor meerdere mensen en of feestdagen omdat je bijna alles van te voren kan voorbereiden.
- Vervang de bleekselderij door kleine blokjes knolselderij.

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten + lees Tip onderaan
book : Mix van Eigen recept en 24Kitchen
print : Afdrukken