1000 gram kalfswang
0.75 l rode wijn
1 wortel in linten
2 uien in ringen
100 gram gemberwortel in stukken
2 takjes tijm
3 laurierbladeren
3 kruidnagelen
3 tenen knoflook (heel)
1 theelepel gemalen peper
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels bloem
Verwijder het overtollige vet van de kalfswangen.
Marineer de kalfswang gedurende 12 uren in de rode wijn, groenten en kruiden.
Haal het vlees uit de marinade. Zeef de marinade en zet apart.
Haal de kruiden uit de groenten en bewaar de groenten
Dep het vlees droog en bak het aan. Voeg tomatenpuree toe en ontzuur deze door hem even mee te bakken. Voeg de bloem toe en bak deze even mee.
Voeg de groenten weer toe en voeg zoveel marinade toe dat het geheel net onder staat.
Breng aan de kook en laat zonder deksel 2 à 2,5 uur laten trekken op laag vuur of in de oven op 90 graden
Vlees eruit halen.
Braadvocht pureren en door een zeef halen. Het vlees terug in de saus doen
Opmerking:
-Aan kalfswangen zit vet. Ik serveer de kalfswang niet als een stukje vlees maar ik pluis het fijn en verwijder het vet voordat ik het vlees terug doe in de jus.
-Je kunt de kalfswang uiteraard ook als stukje vlees serveren
Serveertip:
Lekker met allerlei stampotten en puree's.
Tip:
Maak een grotere hoeveelheid, dit gerecht kunt u uitstekend invriezen. Maak bv eens Kalfswang met bietenpuree
Kalfswang is niet overal verkrijgbaar, vraag erna bij je slager, het is heerlijk draadjesvlees
: 6-8
: 3 uur + 1 nacht marineren
: Gedeelte uit kookles recept
: Afdrukken