kabeljauw met mosterddressing

Hoofdgerecht
  

under-heading

kabeljauw met mosterddressing

Ingredienten

4 moten kabeljauw met vel
boter
olie
zout en versgemalen zwarte peper
12 bospeentjes
1/3 zak tuinboontjes (diepvries)
garnering naar keuze

1 klont boter
2 hoeveelheden mosterd
2 hoeveelheden vloeibare slagroom
1 scheut witte wijn
zout en peper naar smaak

Bereiding

Kook de tuinbootjes gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Zet ze na het koken apart. Je kunt ze eventueel na het koken ( dat heb ik wel gedaan ) de tuinbonen dubbel gedoppen

Kook de worteltjes beetgaar, giet af en zet apart.

mosterdsaus:
Laat wat boter smelten in een pan en voeg gelijke hoeveelheden mosterd en room toe en de helft van de witte wijn.
Roer goed tot je een gladde saus hebt die gelijkmatig van kleur is.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verhit de saus tot hij begint te koken en neem de pan dan van het vuur. Vindt je de saus te dun dan kan je deze nog wat binden met allesbinder. Zet de saus weg tot gebruik.

Bestrooi de kabeljauw moten met zout en peper. Verhit boter en een scheut olie in een koekenpan en bak de kabeljauw op de huidkant. Overgiet hem steeds met warme boter die je uit de pan schept tot hij mooi gaar is, maar net niet te gaar.

Leg de worteltjes op het bord, leg daarop de kabeljauw met het de huid naar boven. Garneer het gerecht af met de tuinbonen en schep er wat mosterdsaus overheen.

Op de foto: Garnering van gefrituurde pastinaak en een stukje pittige gekruid gebakken brickdeeg

Lekker met ovenaardappels of krokant gebakken verse frieten

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten bereiden + wacht en oventijd
book : Eigen recept
print : Afdrukken