Jus met kersen en rode peper

Saus / Dressing
  

under-heading

Jus met kersen en rode peper

Ingredienten

200 gr diepvries kersen
300 ml runder demi-glace*
200 ml rode port
2 eetlepel cabernet sauvignon azijn
2 theelepel rose pepers

2-3 theelepels maizena
1-2 theelepels rose peper korrels

*Demi-Glace is een krachtige basissaus met een intense smaak. Helaas niet overal verkrijgbaar. Om het te benaderen kan je ook een pot fond voor de helft inkoken of een krachtige eigen jus die je bewaard (en of ingevroren hebt) van een andere gerecht gebruiken.

Bereiding

Blender de kersen fijn.

Doe de runder glace, de port, de gepureerde kersen ien de rose pepers in een steelpan en kook dit in tot 2/3.

Zet de saus weg tot gebruik.

Verwarm de saus. Maak de maizena aan met koud water. Voeg net zo veel maizena toe, en klop met een garde, tot je de gewenste dikte van de jus hebt verkregen.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 25 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken