4 konijnenbouten
50 gram pancetta, dikke plak in blokjes gesneden
4 eetlepels olijfolie
flinke klont boter
1 sjalot ( 50 gr)
200 gr tomaten
1 eetlepel tomatenpuree = 30 gr
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 eetlepels zelf gemaakte pesto
400 ml witte wijn
zout en peper
1 eetlepel ansjovis pasta
2 eetlepels geraspte Parmezaanse Kaas
Snij de dikke plank pancetta in kleine blokjes.
verhit de olie met de boter en braad de konijnenbouten aan.
Haal de konijnenbouten uit de pan en voeg aan het braadvet tomatenpuree en de fijngesneden sjalot toe. Bak even mee.
Voeg dan de fijngesneden tomaat, de ragfijn gesnipperde knoflook en de pesto toe. Bak even mee. Blus af met de witte wijn en breng op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.
Voeg de konijnen bouten weer toe en laat met de deksel op de pan ruim 1,5 uur stoven of tot dat de konijnenbouten gaar zijn.**
Haal de konijnen uit de pan en houd deze afgedekt warm.
Meng de ansjovis pasta en geraspte kaas door de saus, proef en breng indien nodig verder op smaak.
Serveer de konijnenbout en schenk er wat van de saus overheen.
Opmerking:
- Ik heb de saus nog een klein beetje gebonden zodat deze heerlijk vastplakte aan op de konijnenbouten
- De konijnenbouten waren zo gaar bij mij dat het bot er al vanaf viel toe ik ze uit de pan haalde.
** Ik heb het op dit punt overgedaan in mijn slowcooker en de bouten op Low temperatuur 6 uur laten garen.
: 4 personen
: 120 minuten of 6 uur in de slowcooker
: Eigen recept
: Afdrukken