500 gr mals varkensvlees, ik heb varkenshaas gebruikt
35 gr ui
2 teentjes knoflook
5 eetlepels ketjap manis
1 theelepel ketoembar
1 theelepel djintan (komijn)
1 eetlepel Goela Djawa ( 12 gr) bruine suiker is een goed alternatief.
zout
peper
Snij het vlees in grote dobbelstenen.
Snijd de ui klein, maak de knoflook schoon en hak hem fijn. Vermeng ui, knoflook, de ketjap, ketoembar, djintan, goela djawa, zout en peper. Doe de blokjes vlees in de marinade en laat alles minimaal 2 uurtjes marineren.
Rijg het vlees aan pennen of stokjes en rooster deze in een grillpan of op een houtskool vuurtje gaar.
Wij hebben het vlees gegrild op de Big Green Egg, directe setting, rond de 210 graden, 2 x 3 minuten ( afhankelijk van hoe dik je de dobbelstenen hebt gemaakt)
: 4 pers
: 10 minuten + 2 uur marineren
: Kookboek: Heerlijke gerechten uit de Indonesische keuken Wiebe Andringa
: Afdrukken