Hertenbiefstuk met portsaus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Hertenbiefstuk met portsaus

Ingredienten

4 hertenbiefstuk of 2 grotere
ong 125 gr p.p.

250 ml port
380 ml runderfond
1/2 eetl. balsamico azijn
50 gr gedroogde pruimen, fijngehakt
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1/2 takje rozemarijn
2 takjes tijm
beetje boter
peper & zout
eventueel beetje aardappelzetmeel

Bereiding

Saus:
Verhit de boter en bak de sjalotjes met de knoflook op een zacht vuurtje glazig.
Voeg de fijngehakte pruimen en balsamico azijn toe.
Blus af met de port en voeg daarna de runderfond toe.
Voeg het takje rozemarijn en de tijm toe en kook de saus in tot de helft.
Verwijder de tijm en rozemarijn.
Pureer de saus met een staafmixer.
Laat de saus staan tot gebruik.
Verwarm de saus en bind deze indien gewenst met een beetje met water aangemaakte aardappelzetmeel.


Hertenbiefstuk:
Verhit de boter in de koekenpan en bak de hertenbiefstukken op hoog vuur in 4-5 minuten rondom bruin en neem ze uit de pan.
Heb je grote of dikkere biefstukjes pas dan de tijd aan.
Bestrooi ze met zout en vers gemalen peper, houd ze warm onder aluminiumfolie

Serveer de biefstuk op voorverwarmde borden en schenk er wat van de saus rondom.

Op de foto met gebakken appel, spruiten mousseline en gewokte spruiten gartin

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken