Haringbolletje met appel en uitjes

Amuse
  

under-heading

Haringbolletje met appel en uitjes

Ingredienten

2 nieuwe haringen
½ appel
½ klein sjalotje
gedroogde gebakken uitjes ( kant en klaar)

Bereiding

Hak de haringen, appel en uitjes fijn.
Maal de gebakken uitjes fijn.
Maak balletjes van het haringmengsel en wentel deze door de fijngemalen gebakken uitjes.

Opmerking:
Balletjes draaien lukte niet echt.
Oplossing: Pureer met behulp van de staafmixer ongeveer 2-3 eetlepels van het fijngehakte haringmengsel tot fijne mousse. Voeg hier overgebleven gehakte haring, ui en appel door heen. Nu heb je bindmiddel en kan je mooie balletjes draaien.

Tip:
Draai de haringballetjes en leg deze afgedekt in de koelkast.
Wentel ze kort voor het uitserveren door de fijngemalen gebakken uitjes, zo hebben ze nog een krokante buitenkant bij het serveren.

Variatie:
Maak balletjes van fijngehakte haring en appel.
Strooi wat fijngehakte bieslook over de balletjes.

Algemeen


persons : 4-6
time : 20 minuten
book : Diner bij Joop en Ans
print : Afdrukken