Groentebouillon pasta

Saus / Dressing / ThermoMix
  

under-heading

Groentebouillon pasta

Ingredienten

50 gr Parmezaanse kaas in stukken
200 gr bleekselderij in stukken
250 gr wortelen, in stukken
100 gr uien, in helften
150 gr courgette in stukken
100 gr tomaten, in stukken
1 teentje knoflook
50 gr verse champignons
1 gedroogd laurierblaadje
6 takjes verse kruiden, basilicum, salie, rozemarijn, alleen de blaadjes
4 takjes peterselie
120 gr grof zeezout
30 gr droge witte wijn of 30 gr water
1 eetlepel olijfolie

Bereiding

Om dit gerecht te maken heb je een Thermoblender, Cookprocessor of Thermomix nodig.

Doe de Parmezaanse kaas in de mengbeker en rasp 10 seconden/snelheid 10.
Haal de Parmezaanse kaas uit de blender en doe in een schaaltje, zet even opzij.

Doe de bleekselderij, wortelen, uien, tomaten, courgette, teentje knoflook, verse champignons, gedroogd laurierblad, gemengde verse kruiden en peterselie in de mengbeker en hak met behulp van de spatel 10 seconden / snelheid 7.
Duw het geheel met behulp van de spatel naar onder in de mengbeker.

Voeg grof zeezout, droge witte wijn en olijfolie toe. Plaats een spatrekje ( of het kookmandje) ipv maatbeker op de mengbeker en kook 25-30 minuten / Varoma / snelheid 2 .
Het mengsel wordt dik en redelijk droog.

Voeg de apart gehouden Parmezaanse kaas toe, plaats de deksel met de afsluitdop en mix 1 minuut / snelhei 4-7, verhoog hierbij geleidelijk.
Doe de inhoud over in een luchtdichte pot en laat deze afkoelen voor gebruik of voor opslag in de koelkast.

Tips:
-Kook 30 minuten langer in stap 3 als de groenten erg vers en nat zijn ( veel vocht bevatten).
-Gebruik: 1 opgehoopte theelepel bouillonpasta is gelijk aan 1 groentebouillonblokje uit de winkel voor ½ liter water.
-Bouillonpasta kan meerde maanden worden bewaard in de koelkast.
-Het zout in het recept wordt gebruikt als conserveringemiddel. Na verdunning met water smaakt hij niet te zout.
Als u het zoutgehalte in het recept wilt verlagen dan moet u de bouillon pasta in de diepvries bewaren.

Variatie:
-Pas het aan met natuurlijke ingrediënten naar keuze.
-Voeg meer champignons toe voor een sterkere champignon smaak.

Opmerking:
Bij mij was de groentepasta nog te nat, ik heb de tijd met 20 minuten verlengd, toe was die mooi van dikte/stevigheid geworden.

Algemeen


persons : nvt
time : 45 minuten
book : Basis kookboek voor de Thermomix TM6
print : Afdrukken