Groene thee-ijs

Nagerecht
  

under-heading

Groene thee-ijs

Ingredienten

2,5 dl melk
5 dl slagroom
1 vanillepeul
9 eierdooiers
145 g fijne tafelsuiker
3 theelepeles matiha (groenetheepoeder)

Bereiding

Doe de melk, room en vanillepeul in een steelpan en breng het geheel op middelhoog vuur tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur en laat de vanille 15 minuten trekken.

Doe de eierdooiers en suiker in een kom en klop tot een romig geheel.

Schenk langzaam het melkmengsel erbij en blijf steeds kloppen. Schenk het geheel in een schone pan en zet die op middelhoog vuur. Roer 10 minuten, of tot de vla zo dik is dat hij aan de bolle kant van een lepel blijft hangen.

Doe de matiha in een kommetje en roer er zo veel van de hete vla door dat er een papje ontstaat. Roer dan het papje door de rest van de vla en klop tot alles glad en gelijkmatig groen is. Zeef de vla en laat hem iets afkoelen.

Maak er dan ijs van in een ijsmachine.

Algemeen


persons : 8
time : 1 uur en koelen
book : Gedeelte uit kookles recept
print : Afdrukken