1 venkelknol
1- 2 winterwortelen
350 - 400 gr witvis naar keuze
100 gr rauwe garnalen
2 eetl . boter
1 ui, gesnipperd
1 theel. gedroogde of 1 takje verse dragon
mespunt saffraan of kurkuma
2 rijpe tomaten, in blokjes
1 eetl. bloem
1 liter visbouillon van 2 tabletten
100 ml kookroom
40 gr kreeften pasta
vers gemalen peper
4 plakken bladerdeeg
1 eigeel losgeklopt
Verwarm de boter in een soeppan met dikke bodem en fruit de ui en de saffraan circa 5 minuten op lage stand tot alles verkleurd is. Voeg de tomaten en bloem toe en laat een paar minuten zachtjes mee bakken.
Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep circa 10 minuten zachtjes pruttelen en voeg dan de verse of gedroogde dragon en de kreeften pasta toe. Laat de soep nog 5-10 minuten pruttelen.
Maak de soep fijn met een blender of staafmixer.
Voeg de kookroom toe, proef en breng eventueel verder op smaak met wat peper. Zet de soep weg tot gebruik.
Snij de venkel in kleine stukjes.
Maak de wortel schoon en snijd deze in mini blokjes.
Verhit wat boter in een pan en smoor op een zacht vuurtje de venkel en wortel beetgaar.
Snij de witvis en rauwe garnalen in hapklare stukjes ( zodat je geen mes hoeft te gebruiken als je soep eet).
Verdeel vis, garnalen en groenten over 4 vuurvaste soepkommen en schenk de soep erbij.
Klop het eigeel los en bestrijk de randen van de soepkom hiermee.
Dek de soepkommen af met een plakje bladerdeeg en druk het bladerdeeg aan. Snij eventueel overtollig bladerdeeg weg.
Bestrijk de bladerdeeg met de rest van het eigeel.
Verwarm de oven voor op 200Gr.C
Schuif de soepkommen in de oven voor 25-30 minuten of totdat het bladerdeeg mooi goudbruin en krokant is.
Opmerking:
Heerlijk een bladerdeeg dakje op de soep, net even wat anders dan een stukje brood erbij maar pas op als je gaat eten, de soep is erg warm.
Opmerking:
Je kunt ruim variëren met vissoorten, zalm of mosselen zijn ook er lekker in deze soep.
: 4 pers
: 60 minuten
: Eigen recept
: Afdrukken