1 plak pancetta a 50-60 gr in mini blokjes gesneden
1 teentje knoflook gepeld en eenmaal doormidden gesneden
200 ml kippenbouillon
100 gr ontdooide diepvriesdoperwten
100 ml slagroom
3 eetlepelsl fijne parmezaan ( of geraspte parmezaan)
400 gr verse gnocchi
zout
2 eetlepels basilicum vers als garnering
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de pancetta goudbruin in. Roer af en toe om en vod de 2 stukjes knoflook toe.
Verwijder de knoflook als de pancetta goudbruin is. Voeg de bouillon toe en kook het geheel tot de helft in*
Voeg de doperwten, de slagroom en de parmezaan toe. Roer tot de doperwten verhit zijn.
Kook de gnocchi in een pan kokend water met zout. Giet goed af. Roer de gnocchi door de doperwten room. Roer alles door elkaar en serveer.
Garneer af met basilicum blaadjes.
* Tot zo ver kan je het gerecht goed voorbereiden.
: 4 personen
: 20 minuten
: Foodies magazine
: Afdrukken