1 kilo gehakt
3 eieren
300 ml vleesjus
naar eigen smaak:
zout
peper
paprikapoeder
gedroogde peterselie
Italiaanse kruiden
havermout ( = glutenvrij ) ipv paneermeel
Maal de havermout fijn, niet tot poeder maar gewoon wat fijner zodat je de havermout kunt gebruiken als paneermeel.
Klop het ei los met zout, peper, en de kruiden.
Meng het gehakt erdoorheen.
Voeg net zoveel fijngemalen havermout vlokken toe tot je er stevige ballen van kunt maken.
Weeg het geheel en deel dit door 8. Draai hier mooie gehaktballen van en laat deze in de koelkast zo'n 20 minuten rusten.
Doe de aangemaakte jus in de pan van de pressure cooker en voeg de gehaktballen toe.
Stel de pressure cooker in op High - 15 minuten en laat ze daarna via NR in 10 minuten op de natuurlijke manier van de druk af gaan.
Je kunt de gehaktballen zo gebruiken bv in tomatensaus voor een pasta gerecht. Serveer je de gehaktbal zonder saus dan bak ik ze even kort aan in wat boter voor een mooi bruin kleurtje. Kort bakken ze zijn al gaar.
Je jus uit de crockpot gebruik ik niet meer, persoonlijk vindt ik die te vet.
Opmerking:
Heb je geen High Pressure cooker, je kunt de gehaktballen uiteraard ook gewoon in de boter bakken.
: 8 stuks
: 30 minuten + 30 minuten wachttijd
: Eigen recept
: Afdrukken