Gevulde koolrolletjes met mihoen

Hoofdgerecht
  

under-heading

Gevulde koolrolletjes met mihoen

Ingredienten

2 Chinese kolen
250 gr mihoen
2 teentjes knoflook
500 gr gekruid gehakt
1 blikje tomatenpuree
1-2 eetl. sambal
boter
zout & peper

Bereiding

16-20 mooi bladeren loshalen.
In grote pan water aan de kook brengen.
Koolbladeren 2-3 minuten koken tot ze zacht zijn.
In vergiet laten uitlekken.
Mihoen volgens gebruiksaanwijzing laten wellen in kokend water.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Ovenschaal invetten met boter.
Knoflook pellen en snipperen.
In koekenpan gehakt ruk bakken.
Vuur laagdraaien, koflook, tomatenpuree en sambal door gehakt roeren en nog ca 2 minuten meebakken.
Koolbladeren droogdeppen.
Mihoen en gehaktmengsel over kool verdelen ( zie foto) en de bladeren strak oprollen.
Koolrolletjes met naad aan onderkant in ovenschaal leggen.
Koolrolletjes in ca 20 minuten bakken.
Serveren met kroepoek

(Voor een betere verdeling het gehakt en de mihoen door elkaar mengen en daarmee de kool vullen)

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Tijdschrift: Allerhande jan 2003
print : Afdrukken