Gestoomde zalmfilet met paksoi

Hoofdgerecht
  

under-heading

Gestoomde zalmfilet met paksoi

Ingredienten

600 gr zalmfilet in 4 stukken gesneden
2 eetlepels misopasta
2 eetlepels honing
4 eetlepels ketjap
2 eetlepels rijstwijn azijn
2 stronkjes Sjanghai paksoi
1 bosje bosui
200 gr paddenstoelen naar keuze
3 cm verse gember
zout en peper

Bereiding

Meng de misopasta met de honing, ketjap en de azijn. Smeer er de vis mee in en laat afgedekt minimaat 1 uur marineren.

Was de paksoi en snijd deze doormidden. Maak de bosui schoon.
Leg de paksoi, de bosui, de paddenstoelen en de zalm in een stoommandje. Snijd de gember in plakken.
Breng 1 liter water aan de kook en voeg de gember toe. Zet de stoommand op de pan met kokend water en stoom de groenten en de zalm in 6-8 minuten gaar.
Breng op smaak met zout en peper.

Opmerking:
Na de stoomtijd was ik niet tevreden over de paksoi en de paddestoelen. Deze heb ik toch nog héél even snel op gebakken.
Eind resultaat, een heerlijke maaltijd!

Serveertip: lekker met witte rijst.

P.P. zonder rijst
ca. 453 kcal
38 gr eiwit
27 gr vet
21 gr koolhydraten

Algemeen


persons : 4 personen
time : 20 minuten + 1 uur marineren
book : Tijdschrift Foodies Januari 2010
print : Afdrukken