Gesmoorde venkel met spekjes

Bijgerecht
  

under-heading

Gesmoorde venkel met spekjes

Ingredienten

2 venkelknollen
150 gram spekreepjes
2 teentjes knoflook
1 grote rode ui
1/2 bekertje crème fraïche
peper en zout

Bereiding

Snij de venkelknollen in vieren en verwijder de harde kern. Snijd de venkel daarna in niet al te dikke reepjes. Bewaar het venkel groen voor de garnering.

Snijd het knoflookteentje fijn en de ui in ringen.
Bak in de wok de spekreepjes samen met de knoflook en de ui enkele minuten. Voeg de venkel toe en bak tot de venkel beetgaar is.
Voeg de crème fraïche toe en warm door tot de venkel helemaal zacht is.
Voeg indien nodig enkele eetlepels water toe als het te droog is. Voeg naar smaak peper en zout naar toe.

Serveertip, ondanks dat er spekjes inzitten smaak dit venkel gerecht erg lekker bij vis.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 15 minuten
book : Groenten website
print : Afdrukken