3 gele paprika's
2 gele wortelen
1 ui
2 vleesbouillon blokjes ( of groenten bouillon blokjes al je de soep vegetarisch wil maken)
2 stengels bleekselderij
2 teentjes knoflook
enkele takjes tijm
1 liter water
2 eetlepels olie
Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui fijne en snijd de knoflook in dunne plakjes.
Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in blokjes.
Schil de wortelen, halveer in de lengte en snijd i plakjes.
Snij de bleekselderij in stukjes.
Verhit de olie in een soeppan en bak de ui en gele wortel ongeveer 5 minuten. Voeg halverwege de tijd de knoflook toe.
Voeg de bleekselderij en d paprika toe een bak ongeveer 2 minuten.
Voeg d bouillonblokjes en het water toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 15-20 minuten afgedekt zachtjes koken.
Pureer de soep en breng indien nodig extra op smaak.
Schenk de soep in soepkommen er serveer. Garneer af met verse tijmblaadjes, die ben ik op het laatst vergeten.
Tip
Je kunt de soep ook nog verrijken door er voor het serveren wat crème fraiche op te scheppen
: 4 pers
: 40 minuten
: Jumbo verspakket
: Afdrukken