gegrilde steak papas bravas gerookte paprika mayon

Hoofdgerecht
  

under-heading

gegrilde steak papas bravas gerookte paprika mayon

Ingredienten

300 gr aardappelen
1 groene paprika
25 gr verse rozemarijn
25 gr vers peterselie
1 citroen
3 teentjes ui
60 gr mayonaise
½ theelepel gerookte paprika
2 biefstukjes a 125 gr

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 grC.

Was alle producten. Halveer de aardappelen over de lengte in kwarten.
Halveer de groene paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika daarna in lange repen van 1 cm.

Ris de rozemarijn naalden van de takjes. Hak de rozemarijnfijn. Hak de peterselie fijn.
Halveer de citroen. Hak 2,5 teen knoflook fijn.
Wrijf ½ knoflookteen met de platte kant van het mes op een snijplank fijn, herhaal dit keer op keer net zolang tot de ½ teen knoflook een pasta is geworden.
Maak de ui schoon en snijd in dunne ringen

Maak de gerookte paprika aioli. Mix in een mengschaaltje de mayonaise, de paprikapoeder, sap van een ½ citroen (begin eerst met een beetje en voeg meer toe indien gewenst) de knoflook pasta en de zout tot een lekkere aioli. Zet weg tot gebruik.

Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
Leg de aardappelen op het bakpapier tezamen met de rozemarijn, de fijngehakte knoflook. Bestrooi het geheel met zout en versgemalen zwarte peper. Besprenkel het geheel met olijfolie en hussel alles goed door elkaar. Spreid de aardappel ut over de bakplaat zodat ze niet over elkaar liggen en bak de aardappelen gaar in 18 minuten.

Terwijl de aardappelen in de oven liggen: droog het vlees af met keukenpapier en bestrooi met wat zout en peper.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Als de olie warm is bak dan de biefstuk bruin in zo’n 4-5 minuten per kant (afhankelijk van de dikte van de boefstuk.
Haal de biefstukken uit de pan en zet even opzij om te laten rusten.

Zet de pan terug op de hittebron en voeg weer een lepel olijfolie toe. Bak de groene paprika met de uien. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Roer regelmatig door en bak dit zo’n 8-10 minuten.
Haal de pan van het vuur en voeg de peterselie toe, meng tot alles goed gemengd is.

Als de biefstuk lang genoeg heeft gerust, snijd deze dan dwars op de draad in mooie reepje.
Serveer tezamen met de groene paprika, de aardappelen en de gerookte paprika mayonaise.

Algemeen


: 2 pers
: 45 minuten
: Recept kaart Plated USA
: Afdrukken