Fudge van melkchocolade en Drambuie

Taart
  

under-heading

Fudge van melkchocolade en  Drambuie

Ingredienten

200 ml gecondenseerde melk = 225 gr
600 gr melkchocolade van goede kwaliteit, fijngehakt
1 theelepel vanille extract
60 ml Drambuie of andere likeur*

* Het originele recept is met Baileys. Yvette schreef erbij het kan ook met andere likeur. Baileys hadden we niet in huis nog wel een klein beetje Drambuie

Bereiding

Bekleed een bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier.
Breng de gecondenseerde melk aan de kook en draai daarna het vuur uit.
Voeg de chocoladestukjes en het vanille extract toe en roer tot alles is gesmolten.
Roer de likeur erdoorheen.

Giet de zachte chocoladesaus in de bakvorm en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Dek de fudge daarna af en zet minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Snijd de fugde in stukjes en serveer.

Algemeen


persons : evt
time : 15 minuten + afkoelen
book : Kookboek: Home Sweet Home van Yvette van Boven, recept wel iets aangepast
print : Afdrukken