1 fles pompoen
1 grote sinaasappel
1 grote appel
1 middelgrote winterwortel
1 rode ui
3 teentjes knoffook
2 cm vers gember
2 groenten bouillon blokjes
2 eetlepels olijfolie
1 liter water
naar smaak wat cayennepeper
Serveertip, lekker met wat creme fraiche
Schil de fles pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in grove blokken.
Schil de wortel en hak deze in grove stukken.
Schil de gember en snijd deze in dunne plakjes.
Ontdoe de rode ui van zijn schil en snijd deze fijn, doe hetzelfde met de knoflook.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukken.
Pers de sinaasappel uit.
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de rode ui, de knoflook en de gember zo'n 3 minuutjes aan. Voeg de pompoen en de wortel toe en bak deze 5 minuten mee**
Voeg het water, de stukjes appel en de groenten bouillon blokjes en de sinaasappelsap toe. Breng de soep aan de kook en kook deze met de deksel op de pan 20 minuten op zacht vuur.
Pureer de soep met een staafmixer. Wil je een hele mooie gladde structuur laat de soep dan iets afkoelen en doe hem over in een blender.
Breng de soep op smaak met cayenne peper.
Serveer tip:
Roer wat cayenne peper door de creme fraiche en garneer de soep hiermee af.
Foto:
De volgende dag nog een mini kopje soep van wat over was geserveerd bij een tapas plankje.
** Pressure Cooker
Tot zover doe ik ook alles in een hapjes pan. Daarna doe ik het over in mijn Pressure cooker en vervolg ik het recept.
Je behaald niet heel veel tijd winst, maar ik heb er geen omkijken aan. Ik kook op gas en dan moet je toch echt tussen door roeren en kijken of het niet te hard kookt. Mijn Pressure cooker gaat op stroom, instellen op soep en 15 minuten. Ik heb er dan geen omkijken meer aan en voelt veilig. Doordat de pressure cooker automatisch in NR gaat hoef je ook niet op de klok te kijken!
: 4 personen
: 30 minuten
: Soeppakket van de Lidl
: Afdrukken