Exo­ti­sche aard­bei­en­cou­pe met cham­pag­ne

Nagerecht
  

under-heading

Exo­ti­sche aard­bei­en­cou­pe met cham­pag­ne

Ingredienten

300 g aardbeien
1 limoen
1 stengel verse sereh (citroengras)
1 cm verse gemberwortel
1/2 vanillestokje
30 g suiker +
2 eetlepels sinaasappellikeur (slijter)
4 bolletjes sorbetijs (citroen)
4 dl koude champagne of mousserende witte wijn

Bereiding

Aardbeien wassen, droogdeppen en kroontjes verwijderen.
Limoen schoonboenen en helft van schil heel dun afsnijden.
Uit rest van schil 4 dunne, lange reepjes snijden voor garnering.
Limoen uitpersen.
Citroengras schoonmaken en in stukken snijden. Gemberwortel schillen en in plakjes snijden. Vanillestokje in lengte opensnijden.In steelpan 2 dl water met stukken limoenschil, helft van limoensap, citroengras, gember, vanillestokje en suiker aan de kook brengen. Op laag vuur inkoken tot ca. 1 dl siroop.
Intussen 100 g aardbeien pureren in keukenmachine (of fijnprakken met vork en door zeef wrijven).
Rest van limoensap en likeur erdoor roeren. Siroop zeven en laten afkoelen.

BEREIDEN
Siroop door aardbeien-puree roeren. Bolletjes ijs over vier hoge coupes verdelen. Aardbeienpuree erop scheppen. Rest van aardbeien halveren en over puree verdelen. Champagne erover schenken. Garneren met reepjes limoenschil.

Algemeen


persons : 4
time : 10 min + 25 minuten voorbereiding
book : Diner bij Oscar en Dorien
print : Afdrukken