Eendenborst sous vide 2

Hoofdgerecht
  

under-heading

Eendenborst sous vide 2

Ingredienten

2 eendeborsten
zout
peper

Bereiding

..Prepareer de eendenborsten door ze schoon te maken en overtollig vet lang de zijkant weg te snijden.
Bestrooi beide kanten met zout en peper.

Vacumeer de eendenborsten per 2 in een vacumeerzak.

Verwarm de sous vide op naar 54Gr.C
Laat de eendenborsten in ongeveer 4 uur mooi rosé garen.

Haal ze uit de vacumeerzak en dep ze droog.
Snijd het vetlaaje in een ruitjespatroon in. Let erbij op dat je niet helemaal door de vetlaag heen snijd.
Bak de eendenborst op een matig vuur met de huid naar beneden in ongeveer 2 minuten krokant.

Je kunt het vetlaagje niet zolang uitbakken als dat je normaal zou doen als de eendenborst niet sous vide bereid zou zijn omdat je de eendenborst dat door gaart en dat zou zonde zijn!

Opmerking voor ons mag de eendenborst de volgende keer naar 56 gr.C, dit was iets te rose

Algemeen


persons : 4
time : 4,5 uur
book : Website sous-vide Suprême
print : Afdrukken