Duck confit

Hoofdgerecht
  

under-heading

Duck confit

Ingredienten

4 eendenbouten
1 blik eendenvet 700 gr

Bereiding

Maak de eendenbouten schoon. Snijd indien nodig overtollig vet/vel eraf.
Wrijf de eendenbouten in met zeezout en gemalen peper. Trek ze vacuüm in een vacuümzak en laat ze gedurende 24 uur marineren. Ben je niet in het bezit van een vacumeer machine, doe de eendenbouten dan in een zipzak en druk er zoveel mogelijk lucht uit.

Haal de eendenbouten uit de vacuümzak, spoel ze af en dep ze droog met keukenpapier.
Verhit 2 eetlepels eendenvet in een pan en bak de eendenbouten rondom bruin aan. Doe ze in de slowcooker en giet er net zoveel vet bij dan ze alle 4 onder het vet liggen.

Stel de Crockpot slow cooking Low voor 8 uur.
Haal de eendenbouten uit de pan, voorzichtig want ze zijn botermals.

Bewaren:
Wil je de eendenbouten later ( of dagen later) pas gebruiken? Haal ze dan uit het vet, leg ze in een passende schaal.
Schenk het eendenvet over in een kookpan en verwarm tot 100 – 110 GR.C. Zeef het vet.
Schenk het schone vet over de eendenbouten, ze moeten helemaal onder staan. Zet als ze volledig afgekoeld zijn in de koelkast tot gebruik. Je kunt ze in dit vet weer makkelijk opwarmen.
Na het opwarmen kan je het vet weer opnieuw verhitten tot 100-110 Gr.C, het weer opnieuw zeven en bewaren in koelkast voor verder gebruik.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 8 uur
book : Eigen recept
print : Afdrukken