Crostini met sardine en uienchutney

Amuse
  

under-heading

Crostini met sardine en uienchutney

Ingredienten

150 gr rode ui
1 eetlepel olijfolie
75 ml rode wijnazijn
2 eetlepels suiker
1 afbakstokbrood
240 gr sardines in olijfolie
1 kropje baby romainesla
4 eetlepels aioli

Bereiding

Snijd de rode uien in mooie dunne halve ringen. Verhit wat olie in een steelpan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur zacht en glazig. Bak de ui niet bruin!
Voeg wijnazijn en suiker toe en laat 10 min. zachtjes pruttelen.
Neem de chutney van het vuur en laat 30 min. afkoelen in de pan, zo gaar hij nog mooi zachtjes even verder!

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd het brood in schuine plakjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Laat de sardines uitlekken, maar vang de olie op. Besprenkel het brood met 2 eetlepels van de opgevangen olie. Bak de crostini in het midden van de oven in ca. 8 min goudbruin en krokant.
Kijk na 6 minuten even, iedere oven is anders.


Halveer ondertussen de sardines en verwijder de graat. Haal de blaadjes van de sla en scheur in stukken. Laat de uienchutney uitlekken in een zeef. Bestrijk de crostini met de aioli en beleg elke crostini met sla, sardines en wat uienchutney.

Algemeen


persons : 18 stuks
time :
book : Diner bij John
print : Afdrukken